Sihvonen

2 Yhteinen kirkkovaltuusto
Kauppatieteiden maisteri, Vice President
Naimisissa, kolme koulu-/päiväkoti-ikäistä lasta
Lauttasaaren seurakuntaneuvoston jäsen 1991- ja varapuheenjohtaja 2007-, Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsen 1999-, Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston varajäsen 2015-, Suomen Merimieskirkon hallituksen jäsen 2013-16, KY:n edustajiston jäsen 1993-97, lisäksi useita muita luottamustehtäviä Helsingin Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnassa, urheiluseuroissa ja asunto-osakeyhtiössä sekä työtehtäviin liittyvissä yhdistyksissä.
Olen syntyperäinen lauttasaarelainen ja olen ollut mukana seurakunnan toiminnassa koko ikäni. Pyhäkoulu, kerhot, partio, nuorisotoiminta Kryptassa, lukemattomat riparit, muut leirit ja reissut, nuorten aikuisten toiminta, joulukuvaelmat, eri tilaisuuksien juontotehtävät, kirkon juhlakirjan työstäminen – mieleen tulee hetkessä paljon lämpimiä muistoja seurakunnasta. Edelleenkin käyn kirkolla viikottain tekemässä kaikkea sählyn pelaamisesta messussa avustamiseen.
Kaikkein aktiivisimmin olen viime vuosina toiminut luottamustehtävissä, joihin minut valittiin ensimmäisen kerran jo 19-vuotiaana. Olen seurakuntaneuvoston pitkäaikaisin jäsen ja nykyinen varapuheenjohtaja sekä Lauttasaaren edustaja Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa ja Helsingin yhteisessä kirkkoneuvostossa. Hallitsen talousasiat, henkilöstöhallinnon ja vaikuttamisen. Tunnen erinomaisesti seurakunnan ihmiset, asiat, tilat ja toiminnan puitteet. Kannatan toimenpiteitä, joilla pyritään lisäämään seurakunnan ja Lauttasaaren muiden yhteisöjen yhteistyötä.
Olen ollut vuosittain valmistelemassa seurakunnan budjettia. Olemme onnistuneet pitämään Lauttasaaren seurakunnan talouden vankalla pohjalla. Haluan varmistaa, että saat vastinetta maksamallesi kirkollisverolle. Joitakin vuosia sitten olin mukana myös seurakunnan strategian suunnitteluryhmässä, jonka työn tulokset nyt näkyvät seurakuntamme toiminnassa. Samoin toiminnassa näkyy nykyisen kirkkoherramme – jonka kampanjapäällikkönä toimin vuoden 2009 kirkkoherranvaaleissa – työn jälki.
Nyt pienten lasten isänä haluan erityisesti olla turvaamassa sitä, että lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada seurakunnan piirissä vähintään yhtä hienoja kokemuksia ja eväitä elämään kuin itse olen saanut (mm. ip-kerhot, nuorisotyö, rippikoulut, harrastus- ja liikuntamahdollisuudet).
Olen edelleen valmis jatkamaan seurakunnan hallinnon hoitamista, uusien asioiden ideointia sekä toiminnan turvaamis- ja kehittämistyötä Sinun puolestasi ja Sinun tuellasi!
juha-pekka.sihvonen(at)luukku.com