Pikkarainen

Asunto Oy Lauttasaarentie 21:n hallituksen puheenjohtaja
Asunto Oy Iso-Kaari 12-16 hallituksen jäsen v. 2008-2009
Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen v. 2005
Seurakunta merkitsee minulle pysyvyyttä ja yhteisöä, jonka jäsenet jakavat yhteisen arvomaailman. Seurakunnan jäseninä kuljemme toistemme rinnalla ja voimme luottaa siihen, että rinnalla kulkeva jakaa saman uskon tai ainakin toivon myös meitä suuremmasta kanssakulkijasta. Erityisenä rikkautena koen eri sukupolvien ja sukupuolten kokoontumisen yhden ja saman pyhän äärelle. Seurakunta voi parhaimmillaan olla myös aktiivinen paikallisyhteisö ja toimija, kuten meillä Lauttasaaressa
Kahden alakouluikäisen työssäkäyvänä äitinä minulla on vielä muistissa kirkon päiväkerhotoiminta ja muut arkipäivien perhetyön muodot. Ne ovat erittäin arvokkaita sekä niihin osallistuville lapsille että aikuisille ja vahvistavat toimintaan osallistuvien suhdetta seurakuntaan. Lasten kasvaessa seurakunnan tarjoama monipuolinen kerhotoiminta tukee kouluikäisiä ja meitä vanhempia uudenlaisessa arjessa ja mahdollistaa sen sujuvuuden myös koulujen lomakaudella, mutta aikuisen kirkolla viettämä aika helposti vähenee.
Elämäntilanteiden muuttuessa tarpeet ja aikataulut vaihtelevat ja niin myös matka kirkkoon. Toivon, että seurakuntaneuvoston jäsenenä pystyn vahvistamaan työikäisten, perheellisten tai perheettömien, aikuisten kokemusta siitä, että seurakunta on myös meitä varten. Kynnys on matalalla ja olemme tervetulleita kirkkoon ja seurakunnan toimintaan riippumatta siitä kuinka usein tai harvoin käymme.
Lauttasaaren seurakuntaneuvoston varajäsenenä olen viime vuosina saanut olla mukana päättämässä muun muassa seurakuntamme strategiasta, talous-, kiinteistö- ja henkilöstöasioista, ja siitä millaista toimintaa Lauttasaaren seurakunnassa järjestetään ja mahdollistetaan. Lauttasaaren seurakunnassa isona asiana tällä alkavalla kaudella on kirkkomme tuleva peruskorjaus ja toiminnan kehittäminen peruskorjauksen aikana ja uudistuneissa tiloissa korjauksen jälkeen. Kirkko Helsingissä on puolestaan iso ja tärkeä toimija, jonka päätökset ja toiminnan suuntaukset vaikuttavat merkittävästi yksittäisten helsinkiläisten elämään ja koko yhteiskuntaan. Haluan antaa oman panokseni, tietoni ja taitoni paikallisen seurakuntamme ja koko Helsingin kirkon toiminnan kehittämiseen nykyhetkessä ja tulevaisuudessa.
eveliina.pikkarainen(at)hotmail.fi