Kartano

KRISTIINA

Teologian maisteri. Toimin Vantaalla kasvatus- ja kehitysvammaisten pappina Tikkurilassa 40 000 hengen seurakunnassa, aiemmin Helsingin Paavalin ja Mikaelin seurakunnissa. Työni on vaihdellut lapsityönpappeudesta vanhustyöhön. Aiemmin toimin vaikeavammaisen lapseni omaishoitajana. Koulutustani olen täydentänyt psykiatrian ja viittomakielen opinnoilla ja sairaalapappikokemuksella. Sosiaalieetikko -taustaani käytän monissa luottamustehtävissä mm. vammaisten ihmisoikeuksien edistämiseksi. Olen perheenäiti ja lastenkirjailija.
Neljän lapsen äiti, nuorista aikuisista 24v, 21v yhä kotona asuviin poikiin 16v ja 7v. Lisänä jackrussellinterrieri Sohvi 3v. Erityislapsen äitinä kokemusta 21v.
Kirkon saavutettavuuden ja vammaisuuden neuvottelukunnan varapj. 2016-2019 (kirkkohallitus)
Vammaisperhekeskus Jaatisen hallituksen varapj. 2017 (jota ennen vuosia pj.)
Valtakunnallisen vammaisneuvoston (stm) jäsen 2013-2016
Suomen valtuuskuntajäsen YK:n vammaisoikeuksien sopimuksen ratifioinnin kv. sopimusosapuolikokouksessa New Yorkissa YK:n päämajassa 2015
Selkokeskuksen neuvottelukunnan jäsen 2013-2016
Lauttasaaren seurakuntaneuvoston jäsen 2014-
Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston varajäsen 2014-2018
Aiempia luottamustoimia mm. Solakallion erityiskoulun johtokunnan jäsen
Seurakunta on hengellinen koti ja voimavara elämässäni. Lauttasaaren seurakunnassa ideoidaan ketterästi ajan haasteisiin vastaten ja etsitään yhteistä suuntaa.
Mielestäni yhteydessä toisiin kasvaa hengellinen aikuisuus. Vastuunkantaminen heikommista on osa kristittynä elämistä. Kapeakatseisuus jättää osan ihmisistä hengellisesti kodittomiksi. Olen mukana toivottamassa tervetulleeksi!
Uskon, että asioihin voi vaikuttaa. Seurakuntaneuvoston jäsenenä haluan edistää lasten ja nuorten, perheiden seurakuntayhteyttä, tukea lähimmäisyyttä ja miettiä yhdessä väyliä vapaaehtoisuuteen. Yhteisönä kannamme diakonista vastuuta lähellä ja kaukana. Haluan tukea raikasta ja monipuolista jumalanpalveluselämää. Kannatan etsivää työtä ja matalaa kynnystä mm. somessa – seurakunnan näkymiseksi siellä, missä ihmiset ovat.
Olen toiminut Lauttasaaren seurakuntaneuvostossa ja Helsingin Yhteisen kirkkovaltuuston varajäsenenä saaden arvokasta täsmäkokemusta. Olen ollut mukana päättämässä toiminnan suunnasta, yhteisestä strategiasta, talous-, kiinteistö- ja henkilöstöasioista. Globaalivastuu- ja saavutettavuusteemat ovat myös itselleni läheisiä. Ideoidaan yhdessä millaista toimintaa seurakunnassa tarvitaan, monenlaisten muutosten keskellä!
kristiina.kartano(at)gmail.com
tallessamaailma.blogspot.fi