Heikkilä

Marianne

Teologian maisteri, pappi. Marttaliiton pääsihteeri, Martat-lehden päätoimittaja. Virkavapaalla Opetus- ja kulttuuriministeriössä ja Sosiaali- ja terveysministeriössä kansallisen lapsistrategian vetäjänä 1.8 alkaen.
Olen toiminut Vantaan Hakunilan nuorisotyöstä vastaavana pastorina, Kirkkopalvelujen viestintäpäällikkönä, Kirkon Ulkomaanavun kotimaantyön johtajana ja sidosryhmäjohtajana, Marttaliiton pääsihteerinä, yrittäjänä, konsulttina, tietokirjailijana, luennoitsijana ja työyhteisökouluttajana. Nuorena toimin pitkään Ylen Lasten ja nuorten toimituksessa sekä toimittajana monissa medioissa.
Puoliso ja kaksi aikuista lasta
Lauttasaaren seurakunnan vapaaehtoistyöryhmä. Olimme vapaaehtoisten kanssa luomassa vapaaehtoisten strategiaa ja esim. vuonna 2015-2017 olimme mukana Refuhome -järjestön kautta tukemassa kirkolle hätämajoitettuja turvapaikanhakijoita. Myöhemmin autoimme heitä kotoutumaan ja esimerkiksi yhteistyöhön oman seurakuntamme kanssa. Olemme järjestäneet saarelaisille monia tilaisuuksia seurakunnassa ja tukeneet vapaaehtoistoimintaa ja sen kehittymistä kotikirkossamme.
Muut yhteiskunnalliset luottamustehtävät: Tuomasmessun hallituksen jäsen, Kansalaisareenan pj, Sininauha Oy:n pj, Valtiovarainministeriön Digi arkeen -neuvottelukunnan pj, Kuluttajaliiton vpj, Väestönsuojelusäätiön hallitus, Jane ja Aatos Erkon säätiön hallitus, Lähitapiolan henkivakuutusyhtiön hallintoneuvosto, OP:n sidosryhmäverkosto, Naisten Pankin perustaja, VauvaSuomi ry:n hallitus, lukuisia työryhmiä valtion hallinnossa, järjestöissä, yrityksissä ja kaupungilla.
Lauttasaaren kotiseurakunta on ollut tärkeä yhdessä tekemisen, vaikuttamisen ja hiljentymisen paikka vuodesta 1997, jolloin perheemme muutti saarelle esikoisen syntymän jälkeen.
Luottamushenkilönä haluaisin olla edistämässä seurakuntaa, joka rakentuu yhteisöllisyydelle, ihmisarvon kunnioittamiselle ja lähimmäisyydelle, arjessa elävälle ja kaikille avoimena kotikirkkona.
Seurakuntaneuvoston jäsenenä haluaisin edistää kaiken ikäisten ja erilaisessa elämänvaiheessa elävien arjen lähimmäisyyttä, hengellisyyttä ja lohdutuksen tuomista. Yhdessä voimme vahvistaa esimerkiksi lasten, nuorten, perheiden, iäkkäiden, ja työssäkäyvien hyvinvointia tarjoamalla seurakuntayhteyttä, joka elää arjessa. Auttamisen ja rinnalla kulkemisen tapa on monelle toiminta. Oman elämän merkityksellisyyttä lisää vertaisena, vapaaehtoisena tai luottamustehtävässä toimiminen. Haluaisin olla vahvistamassa monia vapaaehtoisuuden, diakonisen vastuun ja moniäänisen jumalanpalveluselämän muotoja.
Seurakuntaneuvoston jäsenenä haluaisin olla päättämässä toiminnan suunnasta, yhteisestä strategiasta, talous-, kiinteistö- ja henkilöstöasioista sekä uusista avauksista. Digitalisaation ja monikanavaisen viestinnän hyödyntäminen seurakunnan toiminnoissa on hyvä tunnistaa toiminnan kehittämisessä. Tasa-arvo, yhdenvertaisuus, saavutettavuus, globaali vastuu sekä kestävä kehitys, ympäristö- ja ilmastoasiat ovat itselleni erityisen tärkeitä asioita työssäni järjestöjohtajana sekä luottamushenkilönä.
Maailmaa muutetaan yhdessä – kiitos Sinulle, että käytät ääntäsi ja vaikutat!
marianne.heikkila(at)martat.fi