Haavisto-Hyvärinen

FM, geologi
Lauttasaaren seurakuntaneuvoston jäsen 2007-2018
Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston jäsen 2011-2014
Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston varajäsen 2007-2010 ja 2015-2018
Lauttasaaren Luotsityttöjen partiolippukunnan kunniajäsen
Geologian alaan ja harrastustoimintaan liittyvien yhdistysten tehtäviä mm. Suomalainen Naisliitto, Lions Club Lauttasaari

Seurakunta merkitsee minulle hengellisen yhteisöllisyyden kotia, jossa voin toteuttaa myös arjen vapaaehtoistyötä lähimmäisen rakkauden, yksilöiden kunnioittamisen ja tasa-arvon hengessä. Seurakuntamme monipuolinen ja korkeatasoinen musiikkielämä on minulle suuri rikkauden lähde.
Olen lauttasaarelainen vuodesta 1950 lähtien, jolloin myös kosketus seurakuntaelämään alkoi pyhäkoulusta ja tyttökerhoista. Kouluikäisenä aloitettu aktiivinen partiotoiminta seurakunnan lippukunnassa johti nuorena aikuisena Lauttasaaren Luotsityttöjen lippukunnanjohtajan tehtävään sekä ensimmäiseen kauteeni seurakuntaneuvoston toiminnassa jo 1970 luvulla. Kolmen viimeisen vaalikauden aika vuodesta 2007 lähtien ovat seurakunnan nykyiset työntekijät tulleet tutuiksi ja toimin mielelläni myös messuavustajana. Tavoitteenani olisi edelleenkin avoin ja oikeudenmukainen linja niin henkilövalinnoissa kuin toimintavarojen käytössä.
Kirkkovaltuuston jäsenyydet ovat avartaneet tietämystäni koko Helsingin seurakuntien toiminnasta. Mutta nyt kun valmistaudumme ensi vaalikautena alkavaan kirkkomme peruskorjaukseen haluaisin keskittyä oman seurakuntamme haasteisiin löytää jalkautumisen ja väistötilojen myötä uusia toimintamuotoja lauttasaarelaisten yhä avoimempaan yhteisöllisyyden toteutumiseen myös vapaaehtoistoimintaa laajentamalla.
Lauttasaarelaisista puolet ovat yksinasuvia, mikä vastaa omaakin elämäntilannetta yli 10 vuotta leskenä yksin asuneena. Haluaisin olla mukana toiminnassa, joka edistää eri-ikäisten ryhmien huomioon ottamista ja kuulemista heidän tarpeistaan. Luonnontieteilijänä toiveeni on panostaa mahdollisuuksiin kokea ja saada luonnon pyhyydestä iloa ja voimavaroja sekä oppia ymmärtämään luonnonsuojelun ja kestävän kehityksen merkitys. Seurakuntamme luonnonläheinen ja merellinen sijainti antaa siihen hyvät edellytykset.
Tavoitteekseni asetankin olla mukana kanssanne larulaisessa hengessä ja hengellisyydessä!
maijahyva(at)gmail.com